Svep: Ygeman och Strömmer vägrade mötas

Text: Redaktionen

Bild: TT

S & M vägrade mötas i P1

Under måndagsmorgonen intervjuades Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer och Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman om regeringsfrågan i P1. Men båda vägrade vara med i programmet samtidigt.

– Det är ett pinsamt räkneexempel, sa Ygeman om att Alliansen inte tar in V i de båda blocken.

– Vad som är glädjande för Alliansen som helhet är att vi sammantaget går framåt, sa Gunnar Strömmer.

Anna Kinberg Batra ger sin version

Moderaternas tidigare partiledare Anna Kinberg Batras bok »inifrån« kommer i november som handlar om turerna kring hennes avgång, skriver Aftonbladet.

– Boken skildrar ett förlopp och en händelserik period inifrån. De flesta har suttit på läktaren och haft massa åsikter och det är ganska få som har provat att vara i den här positionen, på insidan, säger hon.

M:s agerande banade väg för Demokraterna

Martin Wannholt, partiledare för Demokraterna, blev negligerad av Moderaterna och utesluten för att ha kritiserat bygget av Västlänken. Det är en av förklaringarna till att Demokraterna blev näst största parti i Göteborg, skriver GP i sitt reportage. Läs Fokus »staden som revolterade mot sig själv« här.

Statsvetare: Samma läge som före valet

 Den enda skillnanden med hur det ser ut efter valet är att de rödgröna tappat lite. Det säger statsvetaren Tommy Möller i P1 Morgon. Han tror att Alliansen räknar med att SD lägger ner sina röster, men att det blir svårt om de inte »ger något tillbaka«.

Johan Hakelius: Bubblan som sprack

Först var demokratin på väg att gå under. Sedan har andra överdrivit. Man måste imponeras av Dagens Nyheter fräckhet. Läs mer här.

Debatter 

Personaloptioner, rättsäkerhet och och generationsskiften i företag är tre områden som partierna kan komma överens om, skriver Företagarna på Di debatt.

Boräntorna förblir låga även om Riksbanken höjer reporäntan, skriver SBAB:s chefsekonom Robert Boije på DN debatt.

»En ny regering bör minska den politiska kontrollen vid tillsättning av rektor och styrelse och frångå systemet med vandrande rektorer«, skriver företrädare för stiftelsen Academic Rights Watch, som bevakar den akademiska friheten i Sverige, på SvD debatt.