Aris Fioretos spräcker kleinflaskan 3 februari 2025 Bokrecension Kultur I Aris Fioretos betraktelse Solar plexus vill han få orden att kännas som kött, men Klara Klingspor läser en växtätande snarare är karnivor litteratur.
Vissa utmaningar kräver ett lån I samarbete med Lånero.se Det kan vara ett svårt beslut, men om du har svårt att betala dina räkningar kan det vara det bästa alternativet för dig. Det finns…
Hur skiljer sig spelvanor mellan kvinnor och män? I samarbete med Onlinepoker.se Sedan den 1 januari 2019 har det hänt mycket på den svenska spelmarknaden. Staten har öppnat upp för att svenska, såväl som internationella aktörer, ska…
Hönan Henrietta gjorde henne till läkare och författare 2 september 2024 Kultur Mötet En höna i Addis Abbeba visade henne att allt är möjligt. Nu omtolkar hon Hjalmar Söderbergs kultroman Doktor Glas.
Romanen raglar som en fyllbult 1 september 2024 Kultur Förlust är den centrala smärtpunkten i George Perecs författarskap.
Fredrik Sjöberg: Om ni bara visste hur vi författare har det 11 juli 2024 Krönikor Vore det inte för filantropiska redaktörer på tidningar som Fokus hade jag för längesen tvingats leva på bär och kvistar, men jag är inte bitter.
I begärets riken 29 juni 2024 Livsstil Ingen skildrar hettan, lidelsen och lidandet mer sant och plågsamt än Marguerite Duras.
Thomas Engström: Än rår inte maskinerna på oss vanliga, plågade författare 19 juni 2024 Krönikor Kalla mig gammaldags, men jag tror inte att AI kan ersätta det förbannade eländet det innebär att sätta sin mänskliga prägel på en berättelse.
Varför lämnade ryssarna Capri? 9 juni 2024 Kultur Maxim Gorkij bodde i en tjusig villa på ön. Nu har marmorplaketten som informerat om detta i femtio år plockats bort.
Tom Malmquist: ”Pappa fick aldrig sin upprättelse” 4 mars 2024 Kultur Mötet Creddiga sportjournalisten Thomas Malmquist hade ett stort scoop – det blev hans fall. Nu har sonen Tom skrivit om vad som hände för drygt trettio år sedan.
Från samhällsviktig till prakt-narcissist 18 februari 2024 Bokrecension Kultur Förr betydde begreppet the self-made att man arbetade upp sig från botten. Enligt Tara Isabella Burton handlar uttrycket i dag snarare om en falsk yta.
Isabelle Ståhl: ”Det finns för många LADOK-romaner” 13 november 2023 Kultur Mötet Isabelle Ståhl tycker att den svenska samtidslitteraturen är alldeles för lik universitetens utförliga rapporteringssystem.
Nina Solomin: De unga medelklassförfattarna har för lite självhat och ångest 21 september 2023 Krönikor Kultur Den välmående medeklassen har den rätta posen men har de något att säga?
Allt ordnar sig inte 19 augusti 2023 Bokrecension Kultur De antika tragedierna kan lära oss hur man hanterar målkonflikter i en besvärlig värld.
Kjell Westö: ”Vilket jävla liv de hade” 19 augusti 2023 Kultur Mötet I finlandssvenske Kjell Westös nya roman är huvudpersonerna födda kring år 1900. Han fascineras av generationen som genomlevde två världskrig.
Nina Solomin: Släpp Knausgård – här har ni en riktig norsk stjärna att läsa i sommar 25 maj 2023 Krönikor Kultur Till er som liksom jag haft svårt att fångas av Knausgård vill jag tipsa om Nina Lykke.